מחלת מקצוע

טעות רווחת בקרב רבים שאינם מיודעים עם החוק ואינם מכירים אותו על בוריו, היא כי המונחים "מחלת מקצוע" ו"תאונת עבודה", מתייחסים לאותו הנושא. למעשה, מחלת מקצוע היא תחום המתייחס לנזקים בריאותיים, אשר עלולים להתפתח עם השנים, לאחר עבודה הכוללת בתוכה חשיפה למרכיבים שהם מסוכנים או עלולים לגרום למחלה, כרונית, קשה או אחרת. תרחישים כגון אלו מוגדרים בשפה המקצועית כמחלת עבודה, ואשר מי שחלה בה, זכאי לקבל פיצוי כספי.

הבדל בין תאונת עבודה למחלת מקצוע

תאונת עבודה היא אירוע שקרה במהלך העבודה במפתיע ואשר בעקבות כך נגרם לעובד נזק. למשל, פגיעה מכלי עבודה בו נעשה שימוש לצרכי עבודה, נפילה מגובה בעת העבודה, תאונה, מכל סוג שהוא, המתרחשת בעבודה, בדרך אליה או בדרך ממנה, וכדומה. לפי החוק, כל אירוע שבעקבותיו נגרם נזק רפואי, נפשי או גופני ואשר מצריך ומצדיק טיפול רפואי, נחשב לתאונת עבודה. כלומר, אירוע שיש בו מאפיינים של תאונה ואשר גורם נזק לעובד, זמני או לצמיתות, ולא מאפשר המשך עבודה או תפקוד, זמני או לצמיתות, של העובד שנפגע בתאונת העבודה.

בשונה מתאונה עבודה, המתרחשת באופן פתאומי וגורמת לפגיעה העובד, מחלת מקצוע היא מחלה שמתפתחת עקב ובמהלך העבודה. היא יכולה להתפתח אחרי שנים בהם נחשף העובד לחומרים כימיים או רעילים, אשר גורמים להתפתחות מחלות עור, הרעלה , מחלת ריאות כתוצאה משאיפת חומרים מסוכנים, נזקים אורטופדיים שנגרמו בעקבות שנים של נשיאת משאות כבדים וכדומה.מחלת מקצוע

מחלות מקצוע מופיעות ברשימה מסווגת ומוכרות בחוק. כלומר, אם קיימת מחלה שנגרמה כתוצאה מעבודה, אולם אינה מופיעה ברשימה הזו, הביטוח הלאומי לא יכיר בה כמחלת מקצוע. לא די בכך, גם אם המחלה כן מופיעה ברשימת המחלות בהן מכיר הביטוח הלאומי כמחלות מקצוע, חובת ההוכחה של הקשר הישיר בין העבודה לבין המחלה, חלה על העובד החולה.

תביעה להכרה במחלת מקצוע

להכרה של ביטוח לאומי במחלת מקצוע יש משמעות רבה לעובד שחלה. פירוש הדבר הוא כי העובד זכאי להטבות ותנאים מהביטוח הלאומי, ביניהם טיפולים רפואיים בחינם, קצבה קבועה, או מענק חד פעמי, בהתאם לגובה אחוזי הנכות שקבע לו הביטוח הלאומי, וחומרת הפגיעה שספג בעקבות מחלת המקצוע. במידה ועובד נפטר בשל מחלת מקצוע, זכאים שאריו הקרובים לקבל קצבה קבועה.

בדומה  לתביעות בביטוח הלאומי בעקבות תאונת עבודה, בעת תביעת הזכויות המגיעות לנפגע מחלת מקצוע על העובד לקחת בחשבון כי מדובר בתהליך שהוא ממושך מאד, מעייף וכרוך באין ספור נהלים ותקנים בירוקרטים שעלולים פעמים רבות לייאש או אפילו לוותר על המגיע לאדם על פי חוק. על העובד להוכיח את הקר בין מקום עבודתו לבין המחלה בה חלה, לעבור וועדות מסוגים שונים, לעמוד על זכויותיו ולהתמודד עם גוף לא פשוט ומורכב מאד –  המוסד לביטוח הלאומי.

כבר בתחילת ההליך על העובד שחלה להציג בפני הביטוח הלאומי כל מסמך רלוונטי, כמו מסמכים רפואיים, חוות דעת מקצועיות, תיאור המקרה, אופי עבודתו, טיב מחלתו כל הקשר אפשרי בין העבודה בה עסק לבין המחלה בה חלה. למעשה, העובד תובע את הביטוח הלאומי כדי לקבל את הזכויות המגיעות לו על פי חוק.

כדי שהדבר יצליח ויניב את התוצאות הרצויות לעבוד, מומלץ לא לעבור את ההליכים באופן עצמאי ולקבל סיוע, ליווי ותמיכה מקצועיים על ידי גורם שבקיא בדיני הביטוח הלאומי וחוקיו, מכיר את תחום מחלות המקצוע ומומחה בדיני עבודה. ליווי מקצועי של עורך דין בעל התמחות בתחום זה מבטיח לעובד הכנה מדוקדקת לקראת הוועדות הרפואיות הצפויות לו, הדרכה וסיוע בכל הנוגע למסמכים הנדרשים ויעוץ מכוון כיצד להשיב לחברי הוועדה  ובכלל, לקדם את התהליך, למקד אותו ולקצר אותו. עם עורך דין מומחה המספק את הסיוע המקצועי וגם את התמיכה המוראלית בהליך שאינו פשוט, קיימת האפשרות להגיש ערעור על החלטות הוועדה הרפואית במידה ונקבעו אחוזי נכות נמוכים מהמצופה, או במידה ומחלת העובד לא הוכרה כלל כמחלת מקצוע.

רשימת מחלות מוגדרת בחוק כמחלות מקצוע

כאמור, לביטוח הלאומי יש רשימה של מחלות הנכללות תחת ההגדרה, מחלת מקצוע. יחד עם זאת, קיימות פגיעות שנגרמו במהלך השנים בעבודה, הן קטנות, מצטברות ויחדיו הן גורמות לסבל או לנזק לעובד. החוק מכיר בפגיעות אלו המכונות מיקרוטראומה. הוכחת מיקרוטראומה חלה רק על העובד שיהיה עליו להציג את הקשר בין מצבו, הגופני או הנפשי, לבין המספר הרב של הפגיעות הקטנות שחזרו ונשנו במקום עבודתו ועם השנים הצטברו וגרמו לנזק.

מעת לעת מוסיף הביטוח הלאומי מחלה נוספת לרשימת המחלות המוגדרות כמחלת מקצוע. לפי הביטוח הלאומי, היה ולקה אדם במחלה שהתווספה לרשימה לפני שנוספה אליה, יהיה מנוע לתבוע רטרואקטיבית את הביטוח הלאומי.

תחום מחלת המקצוע הוא מורכב, רגיש ונתון לפרשנויות רבות. לעתים לא פשוט למצוא את הקשר הישיר בין המחלה בה לקה העובד לבין מקום העבודה. סיוע וליווי עורך דין מומחה, המכיר את החוק, בד בבד עם הזכויות המגיעות לעובד, יבטיח לעובד ייצוג ענייני ומקצועי ועם סיכויי הצלחה גבוהים למימוש הזכויות.

בעת הפנייה לעורך דין שילווה אתכם, וודאו כי הוא בעל ההתמחות במחלות מקצוע ונסיון רלוונטי. מדובר בהליך מהותי שבעקבותיו ייפסק סוג הפיצוי הכספי המגיע לכם, לכן אין להקל ראש בהליך זה.